V ponedeljek 25.5.2020 začnejo s treningi vse selekcije NŠ Roho

S strani NZS in NIJZ smo dobili dodatna priporočila in navodila za izvajanje treningov v običajnem obsegu glede na varovanje pred okužbo z virusom COVID-19! Ob povratku na treninge bo seveda potrebno dosledno upoštevati nekaj ukrepov. Spodaj zapisane smernice za izvajanje treningov v NŠ Roho veljajo do preklica, namenjene pa so zagotavljanju varnih pogojev za izvajanje trenažnega procesa.

NAVODILA, KI JIH JE POTREBNO DOSLEDNO UPOŠTEVATI!

 • Dovoljen je nogometni trening celotne ekipe v normalnem obsegu in običajen dotik z žogo v nogometu.
 • Udeležba na treningih je dovoljena le zdravim osebam, ki ne kažejo nobenih znakov obolenja in niso bila v stiku z osebo, ki kaže znake okužbe s COVID-19, na videz bolno osebo ali osebo, ki bi lahko bila v stiku z okuženo osebo (npr. da je pripotovala iz tujine). Vsak tak stik je potrebno nemudoma javiti odgovorni osebi v klubu – tj. trenerju posamezne selekcije.
 • Obvezna je pisna potrditev (izpolnjen in podpisan vprašalnik) s strani igralcev o tem, da so brez simptomov, povezanih s COVID-19 pred vstopom v območje treninga. Za vsakega nogometaša se vodi evidenca o zdravstvenem stanju. Nogometaš (mladoleten – skupaj s starši) si mora pred odhodom na trening izmeriti svojo telesno temperaturo ter vrednost merjenja napisati v tabelo ter izpolniti še ostali del vprašalnika o morebitni prisotnosti ostalih simptomov. Vprašalnik je objavljen na spodnjem linku. Pravilnost podanih informacij potrdi s podpisom. Vprašalnik mora biti oddan najmanj eno uro pred vsakim treningom! Povezava do spletnega vprašalnika V primeru neizpolnjenega vprašalnika pred samim treningom, nogometašu trening ne bo dovoljen!
 • V primeru pojava kakšnega od spodaj naštetih simptomov (pri nogometašu ali ožjem družinskem članu) se nogometaš treninga ne udeleži, stanje pa sporoči tudi trenerju svoje selekcije! Simptomi: povišana telesna temperatura, kihanje, kašljanje, driska, slabo počutje, smrkanje, bolečine v grlu.
 • V športni park lahko vstopajo samo nogometaši, trenerji in organizacijsko – tehnični kader!
 • V športni park se vstopa izključno pri glavnem vhodu (pri veliki zeleni veliki ograji) in sicer po pozivu in pod nadzorom trenerja selekcije, posamezno na razdalji vsaj 2 m.
 • Klub bo zagotovil razkužila za roke, ki jih morajo vsi nogometaši in ostali vestno uporabljati pred vsakim vstopom na igrišče in odhodom iz igrišča.
 • Uporaba slačilnic je še vedno prepovedana. Nogometaši naj športno opremo oblečejo doma in pridejo na trening neposredno iz avtomobila. Prosimo, da se držite urnikov in na treninge ne zamujate, prav tako ne prihajate na trening več kot 10 minut pred začetkom treninga objavljenega po urniku.
 • Po končanem treningu vsi udeleženci nemudoma zapustijo območje treninga. Tuširanje v sklopu treninga ni dovoljeno, udeleženci naj se tuširajo doma.
 • Obvezna je uporaba samo osebnih bidonov za pijačo (brez menjavanj).
 • V sanitarijah, ki bodo na voljo zgolj za nujne primere, bo zagotovljeno ustrezno čiščenje in razkuževanje prostorov ter stalno zračenje. Naenkrat se lahko v sanitarijah zadržuje samo 1 oseba.

Hvala za razumevanje! NŠ ROHO